Extra geld kerstmusical Posthuis Theater

VVD stemt tegen raadsbesluit om extra geld beschikbaar te stellen voor kerstmusical Posthuis Theater

HEERENVEEN – De VVD heeft in de raadsvergadering van maandagavond, tegen een voorgenomen raadsbesluit gestemd om voor de komende 3 jaar, jaarlijks extra 50.000 euro beschikbaar te stellen voor de kerstmusical.

De cultuurpartners, Museum Heerenveen, Bibliotheek Mar & Fean, Ateliers Majeur en het Posthuis Theater willen graag met elkaar een familievoorstelling maken waarbij de samenleving wordt betrokken. Een mooi initiatief en de VVD juicht het scenario waarin de samenwerking gezocht wordt van harte toe. Dit zal zeker bijdragen aan het organisatievermogen en de creativiteit die voor een dergelijke productie noodzakelijk zijn. Ook de verbinding met de samenleving spreekt ons enorm aan.

De cultuurpartners ontvangen jaarlijks ruim 2 miljoen euro. Wij hebben geen doorslaggevende argumenten gehoord waarom we nu 50.000 euro extra per jaar moeten verstrekken de komende drie jaar. Vooral omdat dit extra geld voornamelijk wordt uitgegeven aan professionals voor en achter de schermen.

Wij denken dat er in Friesland en in de gemeente Heerenveen heel veel semi-professionals en opleidingen zijn die graag een bijdrage leveren aan een mooie familievoorstelling. Dan krijgt de productie daadwerkelijk inhoudelijk een verbinding met de inwoners van de gemeente Heerenveen en wordt deze ook voor en door de samenleving van Heerenveen gemaakt.

Kortom, we zien graag een prachtige familievoorstelling in het Posthuis Theater. Maar we hebben met elkaar nog meer wensen, zoals het verbeteren van de centra van Heerenveen, Jubbega en Akkrum, goede zorg, energietransitie, enz. We kunnen het geld maar één keer uitgeven en dat dwingt ons om prioriteiten te stellen en keuzes te maken.