VVD Heerenveen heeft zorgen over zwaar verkeer door Akkrum

HEERENVEEN - Er zijn zorgen bij inwoners in Akkrum over de toename van zwaar verkeer door het centrum. De VVD stelde hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Herinrichting weg

‘Inwoners hebben hun zorgen over de verkeersveiligheid in het centrum met ons gedeeld.’, aldus Rolie Tromp namens VVD Heerenveen. ‘Het lijkt er op dat door de herinrichting van één straat het zware verkeer deze straat nu mijdt. En daardoor nu door het centrum rijdt.’

Zwaar verkeer door het centrum lijkt niet logisch, zeker ook in verband met het aanstaande hoogseizoen en de aanpassingen die in het centrum op stapel staan.

Brandweer

De inwoners wezen er ook op dat -naast het probleem in het centrum- de brandweer nu langer onderweg is naar het westelijk deel van Akkrum en het gebied er achter, waaronder Terhorne. Dit omdat de heringerichte weg voor hen niet meer goed toegankelijk is en er dus omgereden moet worden.

Goede routes

Voor alle verkeer moeten er goede routes zijn, dus ook voor zwaar verkeer van de ondernemers en ook de brandweer. Door het centrum lijkt echter, met name in verband met de veiligheid, onwenselijk. ‘We willen dus weten of het klopt dat meer zwaar verkeer door het centrum rijdt en hoe dit te voorkomen of te minimaliseren is. Voor onze inwoners, onze ondernemers én onze gasten. ‘Daarnaast moeten onze hulpdiensten altijd de snelste vrije doorgang hebben.’, zo besluit Rolie Tromp