VVD Heerenveen heeft vertrouwen in behoud goede ziekenhuiszorg

De VVD Heerenveen is ‘onaangenaam verrast’ door het bericht over de mogelijke sluiting van ziekenhuis Tjongerschans maar heeft vertrouwen in het behoud van goede ziekenhuiszorg voor Heerenveen en omgeving. 

‘Ons ziekenhuis heeft een enorm verzorgingsgebied, op basis van de kwalitatief hoogwaardige zorg die de medewerkers iedere dag leveren’, aldus fractievoorzitter Rolie Tromp. ‘Inwoners, ondernemers, gasten van de gemeente; allemaal hebben ze recht op goede zorg. We zijn dan ook benieuwd naar de argumenten van de Tjongerschans en zijn benieuwd naar hoe goede zorg in de toekomst gegarandeerd wordt.’

Voor wat betreft de VVD in Heerenveen is het vertrek van het ziekenhuis geen uitgemaakte zaak. De VVD is benieuwd naar de exacte afwegingen, welke alternatieven er zijn en hoe de (acute) ziekenhuiszorg geborgd blijft. ‘Voor ons staan ook de werkgelegenheid en onze ondernemers als toeleveranciers hoog op de prioriteitenlijst.

’De VVD zal dit proces kritisch volgen en burgemeester en wethouders oproepen om met een gedegen plan voor het behoud van ziekenhuiszorg voor Heerenveen en omgeving te komen', zo sluit Rolie Tromp af.