VVD Heerenveen stelt vragen over illegaal afval

De VVD fractie in de gemeenteraad van Heerenveen stelde maandagavond 20 april vragen over illegaal geplaatst afval.

Toename

Naar aanleiding van de vragen gaf het college van Burgemeester en Wethouders aan dat ze een toename ziet in het niet juist aanbieden van afval. Illegaal dus. Deze toename is met name te zien sinds het instellen van de maatregelen die nodig zijn voor de bestrijding van het Corona-virus. ‘Uit de antwoorden van het college blijkt dat onze inwoners meer afval willen aanbieden. Niet alleen in de container maar ook bijvoorbeeld bij de milieustraat.’

Maatregelen

In verband met de bestrijding van het corona-virus blijven we allemaal zo veel als mogelijk thuis. Het college gaf aan dat daardoor onze inwoners meer afval willen aanbieden, bijvoorbeeld omdat ze aan het klussen of opruimen zijn. Een aanvullende maatregel die bij Omrin is ingesteld is dat er maar een maximaal aantal bezoekers gelijktijdig aanwezig mag zijn bij het afvalbrengstation. Het college gaf in haar beantwoording aan inwoners te vragen alleen bij noodzaak naar de Omrin te komen.

Illegaal

Het niet juist aanbieden van afval is illegaal. ‘Op deze manier belast degene die dit doet onze andere inwoners. Immers, het afval moet opgeruimd en de kosten zijn voor ons allemaal. Illegaal bijplaatsen is dus asociaal’, aldus de VVD. 'Een bekeuring is op zijn plaats'. Het college gaf gelukkig aan in haar reactie hier ook op in te zetten.