VVD wil uitstel lokale belastingen voor ondernemers

VVD Heerenveen wil dat er lokaal alles aan gedaan wordt om de ondernemers in onze gemeente te steunen.

Momenteel worden we dagelijks geconfronteerd met de effecten van het Coronavirus en de noodzakelijke maatregelen die genomen worden om mogelijke gevolgen op te vangen. Om de pandemie zo goed mogelijk door te komen heeft de overheid ons opgeroepen om onder andere de handen te wassen en sociale contacten tot een minimum terug te brengen (ook door sluiting horeca, sportclubs en scholen). De gezondheid van alle inwoners staat voorop, ook in de gemeente Heerenveen.

Door deze maatregelen komen veel ondernemers in financiële problemen.

Dit speelt onder andere voor ondernemingen in toerisme, recreatie, horeca en detailhandel.

“Deze ondernemers zijn voor alle kernen in onze gemeente belangrijke pijlers van leefbaarheid, aantrekkelijkheid, werkgelegenheid en economische ontwikkeling. Landelijk zijn al een aantal maatregelen aangekondigd om ondernemers te ondersteunen. De VVD wil ook dat we lokaal kijken wat we kunnen doen om onze ondernemers te helpen in deze overmachtssituatie, ”aldus VVD- fractievoorzitter Tjeerd Waterlander. “Ondernemers kunnen liquiditeitsproblemen krijgen doordat hun inkomsten verminderen.”

De VVD wil dat de gemeente Heerenveen ondernemers met betalingsproblemen gaat helpen door uitstel van betaling te geven voor gemeentelijke belastingen.